Vega lasagne recept

Vega lasagne
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
4400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vegetáriánus lasagne recept cukkinivel, padlizsánnal

6 személyre

  • 2 db lilahagyma
  • 1 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 2 db cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg konzervparadicsom (2x40 dkg)
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2 kiskanál szárított oregánó
  • 1 kiskanál cukor
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 25 dkg lencse (konzerv)
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 30 dkg lasagne tészta
  • 25 dkg mozzarella

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hagymát cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk, a cukkinit először hosszában félbe, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd az egészet összeforgatjuk az olívaolajjal, egy tepsibe kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütő hőmérsékletét lejjebb vesszük 180 °C-ra. A paradicsomot a borral, az oregánóval, a cukorral és az apróra vágott szárított paradicsommal 15 percig forraljuk, majd hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett lencsét, a sült zöldségeket és a bazsalikomot, és levesszük a tűzről.

A tejet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a parmezánt, majd megsózzuk.

A zöldséges keverék egyharmadát egy hőálló edénybe kanalazzuk, befedjük tésztalapokkal, újabb réteg zöldséges keveréket teszünk rá, majd ráöntjük a mascarponés öntet felét.

Ezután újabb réteg lasagne, majd zöldség, mascarpone és végül újra lasagne következik. A tészta tetejét beborítjuk a szeletekre vágott mozzarellával, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Vega lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Vega lasagne

Vega lasagne

Vegetáriánus lasagne recept cukkinivel, padlizsánnal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés