Sütőtökös gnocchi oregánós vajjal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Felséges fogás szinte hétköznapi hozzávalókból nem csak ínyenceknek!
- 6 dkg vaj
- 6 dkg csípős szalámi
- 8 ág oregánó
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
A gnocchihoz:
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg sütőtök
- só
- 4 dkg reszelt pecorino sajt
- 10 dkg liszt
- bors
- 0.25 kiskanál szerecsendió
- 2 db tojássárgája
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A gnocchihoz a krumplit és a nagyobb darabokra vágott sütőtököt egy tepsibe rendezzük, alaposan körbeszórjuk sóval, és 1 órán át sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, és a héjuk ropogós nem lesz.
Amikor kihűltek, a héjukat eltávolítjuk, a húsukat krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáadjuk a pecorinót és a lisztet, és sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk a szerecsendióval, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és alaposan átgyúrjuk.
A tésztát 6 cm átmérőjű hengerré formázzuk, 1,5 cm vastag korongokat vágunk belőle, majd lobogó sós vízben 3-4 perc alatt puhára főzzük és leszűrjük.
A vajat közepes lángon felforrósítjuk, és az apróra vágott szalámit és az oregánót 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk benne.
Hozzáadjuk a gnocchit, 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a levet, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összeforgatjuk.