Spenótos-gombás lasagne recept

Spenótos-gombás lasagne

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1938

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Melós, de megéri!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 9 db 18x8cm-es lasagnalap
  • extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg ricotta
  • 6 dkg reszelt fontina sajt
  • 6 evőkanál reszelt parmezán

A besamelmártáshoz:

  • 7 dl tej
  • 1 db babérlevél
  • 6 evőkanál vaj
  • 4 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

A spenótos töltelékhez:

  • 50 dkg spenót (vagy mángold)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.25 kiskanál csípős pirospaprika (¼ kiskanál)
  • frissen őrölt bors

A gombás töltelékhez:

  • 50 dkg apró csiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió (¼ kiskanál)
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A besamelhez a tejet a babérlevéllel együtt felforraljuk, majd félretesszük. A vajat felmelegítjük, hozzákeverjük a lisztet, majd 2 perc főzés után fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. Megsózzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, és a kanál hátán bevonatot nem képez. A babérlevelet eltávolítjuk belőle.

A spenótos töltelékhez a spenótot 1 evőkanál olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, majd apróra vágjuk. A maradék olajban a paprikával együtt megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, és sózzuk, borsozzuk.

A gombás töltelékhez a szeletekre vágott gombát és az apróra vágott fokhagymát forró olajban 6-7 perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk a szerecsendióval, és sózzuk, borsozzuk.

A tésztalapokat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és alufóliára fektetjük.

Egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe 3 evőkanál besamelmártást merünk, belefektetünk egy réteg tésztalapot, és rákanalazzuk a spenótos töltelék felét.

Erre egy réteg gombás keveréket teszünk, majd a ricotta felét, végül megszórjuk a reszelt sajt és a parmezán felével, és meglocsoljuk másfél deci besamelmártással.

A maradék hozzávalókkal megismételjük a rétegezést úgy, hogy legfelülre tésztalap kerüljön. Ezt meglocsoljuk a maradék besamellel, és 1 órán át állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A lasagnát 30 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig pihentetjük.


Spenótos-gombás lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-gombás lasagne

Spenótos-gombás lasagne

Melós, de megéri!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés