Sörös csilis bab - chili con carne recept

Sörös csilis bab - chili con carne
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2493

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sörös csilis bab - chili con carne

4 személyre

  • 1.5 evőkanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál őrölt koriandermag
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1.5 kg darált marhahús
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 dkg piros kaliforniai vagy kápiapaprika
  • 50 dkg sárga kaliforniai paprika
  • 2 db jalapeno paprika
  • 4 evőkanál csípős fűszerpaprika
  • 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 65 dkg vesebab (konzerv)
  • 3.5 dl barna sör
  • tejföl
  • újhagyma
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés

A római köményt és a koriandert közepes lángon addig hevítjük, míg illatozni nem kezd, majd félretesszük.

A darált húst 1 evőkanál olajban megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A kétféle kaliforniai paprikát kimagozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával és jalapenóval együtt a maradék olajban félpuhára pároljuk.

A húst visszatesszük a főzőedénybe, hozzáadjuk a pirított fűszereket és a csípős paprikát, majd a paradicsomot, a babot és a sört, és felforraljuk.

Ezután lassú tűzön 20 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, és tányérokra szedjük. Tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk apróra vágott újhagymával és reszelt sajttal.


Sörös csilis bab - chili con carne recepthez kapcsolódó receptek

Sörös csilis bab - chili con carne

Sörös csilis bab - chili con carne

Sörös csilis bab - chili con carne

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés