Rakott krumpli leves recept
Beküldő: Maryann Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Aki szereti a rakott krumplit, ezt a levest is szeretni fogja.
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 db tojás
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg paraszt kolbász
- só-bors ízlés szerint
Elkészítés
A szalonnát apróra kockáztam, zsírjára sütöttem a fazékban, majd a pörcöket kiszedtem és félre raktam. A zsiradékon megpároltam a szeletekre vágott hagymát, majd a tisztított, kockázott burgonyát. Együtt dinszteltem pár percig és felöntöttem vízzel. Enyhén sóztam-borsoztam és beledobtam egy húsleves kockát. Ha van kész húsalaplé, akár fagyóból, akkor azzal engedem fel.
Mikor a burgonya megpuhult, levesszük a lángról és összeturmixoljuk.
A tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel simára keverjük, visszatesszük a levest a lángra, és hozzáadjuk a tejfölt. Újraforraljuk, közben kevergetjük hogy ne csapjon ki a tejföl. 1-2 perc és kész is.
A kolbászt vékony karikára szeleteljük és negyedeljük, pici olajon vagy zsíron ropira sütjük. A tojásokat megfőzzük.
Tálaláskor a tojás karikákat a tányérba tesszük, rámerjük a levest és megszórjuk a kolbászchipszekkel.