Rakott karfiol recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Egy klasszikus és egyszerű rakott karfiol receptje.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1.5 kg karfiol
- 0.5 kg darált sertéshús
- 1.5 dl rizs (1,5 dl-es pohár rizs)
- 1 fej vöröshagyma
- zsiradék
- pörkölt fűszerek (kömény, pirospaprika, bors, delikát ételízesítő, só)
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítés
A darált sertéshúsból jó gazdag pörköltet készítünk. A karfiolt delikát ételízesítős vízben roppanósra főzzük leszűrjük.
A rizst zsiradékon megfuttatjuk, só, ételízesítő kerül rá, és felöntjük szűk 3 dl forró vízzel, fedő alatt megpároljuk.
Amikor az alapanyagok készek, összerakjuk egy kikent, zsemlemorzsázott jénai tálban. Egy sor karfiol, egy sor rizs, egy sor pörkölt, tejföl, és még egyszer megismételjük. A tetejét karfiollal zárjuk, és jól letejfölözzük. Sütőben, szép pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!!
Rakott karfiol recepthez kapcsolódó receptek
Rakott karfiol
Egy klasszikus és egyszerű rakott karfiol receptje.
Hozzászólások a(z) Rakott karfiol recepthez
Receptvarázs - 2014. június 27.
Vira - 2014. június 26.
ibi1950 - 2013. január 18.
Vira - 2013. január 18.
Receptvarázs - 2011. október 12.
ibi1950 - 2011. október 12.
Melinda - 2011. október 12.
Klara50T - 2011. április 14.