Pudingos ökörszem recept

Pudingos ökörszem

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
17

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A napokban egy igen kedvelt, ismert péksüteményt sütöttem ... pudingos ökörszem. Már régóta izgatta a fantáziámat. ;) Leggyakrabban a túrós töltelék variációval lehet találkozni, de van sós változatban is ... végül is mindenki olyan töltelékkel készíti el, amilyennel csak szeretné ...! Én a pihe-puha tészta köröket almalekvárral (saját készítésű), vaníliapudinggal és ribizlivel ízesítettem. Lenyűgözően finom, ezt ki ne hagyjátok ... nálunk óriási sikere volt! Reggelire isteni egy pohár tejjel! :) Mennyei érzés beleharapni ... nah, de lássuk végre én hogyan készítettem el ...
6 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 10 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 cs. instant szárított sütőélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • almalekvár
  • ribizli
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • Szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: (Nekem 25db lett)

1. A liszt közepébe a 1dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

2. Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.

3. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, és kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát, és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot). A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

6. A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.


Pudingos ökörszem

Pudingos ökörszem

A napokban egy igen kedvelt, ismert péksüteményt sütöttem ... pudingos ökörszem. Már régóta izgatta a fantáziámat. ;) Leggyakrabban a túrós töltelék variációval lehet találkozni, de van sós változatban is ... végül is mindenki olyan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés