Paglia e fieno füstölt lazaccal recept

Paglia e fieno füstölt lazaccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az olaszok a fehér és zöld metélt kombinációját paglia e fienónak nevezik, ami magyarul szénát és szalmát jelent. Különösen jól mutat a füstölt lazacos mártással.

4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál fehérbor vagy fehér vermut
  • 25 dkg fehér és zöld keskenymetélt (pl. linguine vagy fettuccine) vagy ha frissen gyúrt 37 5 dkg
  • só és fekete bors
  • 35 dkg füstölt lazac
  • 4 nagy szál kapor
  • 2.5 dkg kapribogyó

Elkészítés

Egy nagy fazékban a tésztához vizet forralunk. A hagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, majd félre tesszük.

A bort, ill. a vermutot egy serpenyőben felforraljuk, és 1–2 percig főzzük, míg legalább a fele el nem párolog. Az összevágott hagymát belekeverjük és puhára pároljuk, majd sokkal alacsonyabbra állítjuk a hőfokot.

A tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe, megsózzuk és villával megkeverjük. Ezután kissé magasabbra állítjuk a hőfokot. A frissen gyúrt tésztát 4–5 percig, a száraztésztát 10–12 percig főzzük, míg megpuhul, de nem fő szét.

Míg a tészta fő, a füstölt lazacot keskeny csíkokra vágjuk. A halcsíkokat a serpenyőbe tesszük a boros hagymához és óvatosan felforrósítjuk.

A kaprot megmossuk, szárazra töröljük, és durvára összevágjuk. Összevágjuk a kapribogyókat is, és mindkettőt a serpenyőbe tesszük a lazachoz.

Amint a tészta megfő, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Egy nagy tálra tesszük.

A lazacot megborsozzuk (sózásra nincs szükség, mivel a kapribogyó nagyon sós), majd óvatosan összekeverjük a tésztával és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatjuk előételként, de kiadós főételként is megállja a helyét. Ez esetben adjunk mellé vegyes zöld salátát vagy vékony paradicsomszeletekből, édesköményből, fekete olajbogyóból és olívaolajos-citromos öntetből álló paradicsomsalátát.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN (6 ADAG ESETÉN): 249 kcal/1046 kJ energia, 31 g szénhidrát, 21 g fehérje, 4 g zsír (ebből 0,8 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok


Paglia e fieno füstölt lazaccal recepthez kapcsolódó receptek

Paglia e fieno füstölt lazaccal

Paglia e fieno füstölt lazaccal

Az olaszok a fehér és zöld metélt kombinációját paglia e fienónak nevezik, ami magyarul szénát és szalmát jelent. Különösen jól mutat a füstölt lazacos mártással.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés