Nápolyis - zselés cukros szelet recept
Beküldő: Ágnesi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Tökéletes édesség, ha rohanásban vagy, de vendégek érkeznek esetleg másnap!! :) A legjobb, ha este elkészíted, és egy éjszaka hűtőben áll!! :)
- 2 db 2 Ráma margarin
- 20 dkg cukor (ízlés szerint, 10 az egyik felébe, 10 a másikba)
- 1 csomag csokoládés nápolyi (30 dkg)
- 1 csomag citromos vagy vaníliás nápolyi, mindegy melyik, mindkettővel nagyon finom (30 dkg)
- 2 db tojás
- 1 nagy kanál kakaó
- 2 csomag csokoládé pudingpor
- 2 csomag Dr. Oetker fehér csokis pudingpor
- 20 dkg zselés cukor (2 x 10 dkg)
Elkészítés
Gőz felett egy nagy tálban felolvasztok 1 Rámát, 10 dkg cukrot, 1 tojást, 1 nagy kanál kakaót, és 2 csokoládés pudingport. Addig keverem, míg a cukor el nem olvad. Ezután leveszem a tűzhelyről, és beledarabolom a csokis nápolyit, és a zselés cukrot is. Félreteszem, majd ugyan így készítem el, a másik nápolyis adagot is, azzal a különbséggel, hogy abba nem kell egy nagy kanál kakaóport tenni, csak a csokis adagba.
Ha ez az adag is elkészült, fogok egy 25 cm - es tortaformát, folpackkal kibélelem, és beleöntöm a csokisnak a felét, jól belenyomkodom fakanállal, majd ráteszem a citromos nápolyis adagnak is a felét. Majd ismét a csokis jön, és a citromos lesz a tetején. Én este készítettem, így 1 éjszaka állt a hűtőben. :) (Így a legfinomabb, legalább jól összeérik) Másnap kiveszed a formából, és szeletelhető is.