Medvehagymás sajtos tészta recept

Medvehagymás sajtos tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2541

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pikk-pakk összeállítjuk a többi pedig már a sütő dolga.

2 személyre

  • 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti....)
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízbe főzzük ki, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.

A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.

Ezután a pépesített tejfölös- medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát. (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána)

A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.


Medvehagymás sajtos tészta recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás sajtos tészta

Medvehagymás sajtos tészta

Pikk-pakk összeállítjuk a többi pedig már a sütő dolga.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés