Málnalekvár recept

Málnalekvár
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
2457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A lekvár és dzsem befőzése nem nehéz feladat. A receptek viszont csak akkor sikerülnek, ha pontosan betartjuk az előírásokat. Mindenekelőtt gondosan kell kiválogatni a gyümölcsöt. A feldolgozáshoz főként olyan eszközökre és használati tárgyakra van szükség, amelyek minden konyhában megtalálhatók. Nagyobb mennyiség eltevéséhez érdemes befőzőedényt vásárolni. Az edénynek mindenképpen vastag alja legyen, hogy le ne égjen a tartalma. Hasznos lehet még a cukorhőmérő is, amellyel precízen megállapítható a kocsonyásodás mértéke. Ez a rendkívül aroma dús lekvár nagyon gyorsan elkészíthető.

4 személyre

  • 3 kg málna
  • 3 kg cukor

Elkészítés

A málnát kiválogatjuk és szitára téve, vízsugárral átmossuk. Edénybe tesszük, és lassan főzzük, míg levet nem enged.

Ezután gyenge tűzön rotyogtatjuk, míg a málna meg nem puhul.

Óvatosan belekeverjük a cukrot, és állandó keverés mellett a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük. Ezt úgy állapítjuk meg, hogy a keverőkanállal egy tányérra cseppentünk belőle, és hűlni hagyjuk.

Ha egyben marad, és a felszíne bőrösödni kezd, készen vagyunk; más esetben a lekvárt még tovább kell főzni.


Málnalekvár

Málnalekvár

A lekvár és dzsem befőzése nem nehéz feladat. A receptek viszont csak akkor sikerülnek, ha pontosan betartjuk az előírásokat. Mindenekelőtt gondosan kell kiválogatni a gyümölcsöt. A feldolgozáshoz…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés