Kókuszos keksz szalámi recept

Kókuszos keksz szalámi
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
N.Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4150

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem az általánosan elterjedt vajas krémes receptet teszem közzé, hanem ismét egy régi családi receptet. Érdemes kipróbálni!

8 személyre

  • 60 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál méz
  • 4 dl víz
  • 40 dkg darált keksz
  • 20 dkg kókuszreszelék, +2 ek a szóráshoz
  • 20 dkg margarin

A kakaóshoz:

  • 50 ml rum
  • 7 dkg kakaó

Elkészítés

Két külön edénybe feltesszük az 1-1 adag vizet, cukrot és mézet, amiből sűrű szirupot főzünk. (Akkor jó, ha a már nem habzik, és átlátszó.)

Kissé hűlni hagyjuk.

A még meleg szirupokhoz adjuk az 1-1 adag kekszet, kókuszreszeléket, a puha margarint. Az egyiket jól kikeverjük, ez marad a világos réteg. A másikhoz hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ebből lesz a sötét réteg.

A két masszát külön-külön sütőpapírok, vagy Folpack fólia között szabályos téglalappá nyújtjuk.

A kakaósra ráhelyezzük a világos lapot, kissé rásimítjuk, majd a papír, vagy fólia segítségével szorosan feltekerjük. A kihajtott fóliát meghintjük a 2 evőkanál kókuszreszelékkel és beleforgatjuk a tekercset. A fóliával becsomagoljuk a tekercset, és pár órára a hűtőbe tesszük.

Szobahőmérsékleten könnyen vágható, és sokáig eláll.


Kókuszos keksz szalámi recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos keksz szalámi

Kókuszos keksz szalámi

Nem az általánosan elterjedt vajas krémes receptet teszem közzé, hanem ismét egy régi családi receptet. Érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kókuszos keksz szalámi recepthez

Viktória - 2019. szeptember 24. 12345
Akkor felezni kell az adagokat. A kekszet a cukrot stb. kivéve a kakaót és a rumot.
thumb
Receptvarázs - 2019. március 26. 12345
Kedves Viktória! Igen, az egyik edénybe a vízzel a mézet készítjük el, a másikban pedig a vízzel a cukrot. Majd a többi hozzávalót (kekszet, margarint, kókuszreszeléket) felezzük, az egyik fél adag az egyik szirupba, a másik a másikba. Reméljük tudtunk segíteni!
Viktória - 2019. március 24. 12345
Akkor felezni kell a hozzávalókat?
Nagyon gusztának nézem,szeretném elkészíteni,de nem teljesen értem ezt a részt: Két külön edénybe feltesszük az 1-1 adag vizet, cukrot és mézet, amiből sűrű szirupot főzünk.

Üdvüzlettel: Viktória