Kenyérsütőben kelt farsangi fánk recept

Kenyérsütőben kelt farsangi fánk
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
krisztim

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


kenyérsütőben kelt -biztos siker ez a farsangi fánk
6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 4 dl tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek cukor
  • 0 pici só
  • 1 ek sütőrum
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg porélesztő

Izesítés

  • porcukor, vaníliás cukor hempergetéshez
  • málna vagy sárgabarack lekvár a tetejére
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés

Kenyérsütőgépbe tesszük a tészta hozzávalóit és kelt tészta programra állítjuk, majd kb. 1 óra 25 percen át sütjük.

A program lejárta után félórán át pihentetjük.

Ezután kanállal kiszaggatjuk és serpenyőben a fánkok mindkét oldalát pirosra sütjük.

A kész fánkokat porcukorban meghempergetjük és ízlés szerint lekvárral megkenjük őket.


Kenyérsütőben kelt farsangi fánk

Kenyérsütőben kelt farsangi fánk

kenyérsütőben kelt -biztos siker ez a farsangi fánk

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés