Hokkaido kalács recept

Hokkaido kalács
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2714

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűen megformázható, nagyon finom, foszlós kalács.

4 személyre

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés

A kenyérsütőgép üstjébe beletenni ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsolni az élesztőt. Elindítani a dagasztó programot, és bedagasztani a tésztát.

Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.

Ezután áttenni a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára keleszteni.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítani, majd 4 egyforma részre elosztani.

Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtani, majd feltekerni.

Egy sütőformát kibélelni sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezni a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára keleszteni.

Amikor szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd 180 fokon 35-40 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)

10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarni, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!

A sütőből kivéve rácsra helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.


Hokkaido kalács recepthez kapcsolódó receptek

Hokkaido kalács

Hokkaido kalács

Egyszerűen megformázható, nagyon finom, foszlós kalács.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés