Házi szilvalekvár recept

Házi szilvalekvár
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

800 perc

Megnézték:
4586

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütőben készült, és így egyszerűbb az elkészítés és egészségesebb is, mint a boltban vásárolt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 kg besztercei szilva
  • 1 dl ecet
  • szalicil

Elkészítés

Vegyük elő legnagyobb edényünket, egy igazi a jó vastag fenekű, rozsdamentes fazekat. Töltsünk az aljába 1 deci, legfeljebb 10 %-os ecetet, majd tegyük bele a kimagozott szilvát. Ha villanytűzhelyünk van, akkor állítsuk be a sütőt, kb. 120 fok körülire, ahol csak gyöngyözik. Sok óra múlva megérezzük a jellegzetes szilvalekvár szagot. Ezt a hosszú sütési idő alatt oxidálódó gyümölcsöt.

Ha már eltelt a hosszú sütési idő, akkor tegyük még a lapra, és ott már nem muszáj keverni, csak néh-néha megnézni, és ha már úgy látjuk, hogy lekvár van belőle, akkor a kiforrázott üvegekbe töltjük és egy pici szalicit teszünk rá, hogy biztosak legyünk abban, hogy el fog állni télen. Ezután száraz dunsztban hagyom kihűlni, ami azt jelenit, hogy a sütőt 80 fokon bekapcsoljuk és betesszük az üvegekben lévő lekvárral. Ezután már mehet a kamrába elhelyezésre. Ebből a mennyiségből 4 üveg készül.


Házi szilvalekvár recepthez kapcsolódó receptek

Házi szilvalekvár

Házi szilvalekvár

Sütőben készült, és így egyszerűbb az elkészítés és egészségesebb is, mint a boltban vásárolt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés