Görög csirke pitakenyérben recept

Görög csirke pitakenyérben

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4320

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pitakenyereket omlós csirkehússal, ropogós salátalevelekkel és könnyű, uborkás joghurtkrémmel töltjük meg. Bámulatra méltóan gyorsan elkészülnek, ezért ha kevés az időnk, a gyorséttermi ételek helyett próbáljuk ki inkább ezt a receptet!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 67.5 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 4 evőkanál instant polenta (kukoricadara)
  • 0.5 kiskanál hagymapor
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db pitakenyér
  • 11.5 dkg vegyes salátalevél
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 7.5 cm hosszú lereszelt uborka
  • 2.25 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1 db nagy gerezd összezúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál mentaszósz
  • 1 evőkanál felaprított friss mentalevél

Elkészítés

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy műanyag zacskóban összekeverjük a kukoricadarát (polenta), a hagymaport, a fűszerpaprikát, a köményt és a borsot. A csíkokra vágott húst beledobjuk (egyszerre mindig csak néhány darabot), és jól beleforgatjuk. Kivesszük, lerázzuk róluk a felesleget, és egy tálban félretesszük, amíg elkészítjük a mártást.

A mártáshoz maroknyi adagokban kinyomkodjuk a lereszelt uborkát, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összekeverjük.

A grillsütőt forróra állítjuk. Felhevítünk egy bordás vagy vastag aljú serpenyőt, belecsurgatjuk az olaj felét, közben körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenütt érje az olaj. Beledobjuk a hús felét, és erős lángon megpirítjuk. A maradék olajjal kisütjük a többi húst, és amíg elkészülnek, az első adagot melegen tartjuk.

Közben felmelegítjük a pitakenyereket (mindkét oldalukon kb. 1 percig grillezzük). Mindegyik pita oldalát behasítjuk.

A pitákat megtöltjük a salátalevelekkel, a csirkehússal és a mártással.

Tipp:

Közel-keleti csirkés szendvics: A csirkemellszeleteket műanyag fólia közé tesszük, és nyújtófával körülbelül 1 cm vékonyra lapítjuk. Lazán felverünk 1 tojást, egy másik tányérba pedig friss zsemlemorzsát szórunk. A húst megborsozzuk, belemártjuk a tojásba, majd a kenyérmorzsába forgatjuk. Egy bordás vagy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk őket. Végül egy fél fej fehér és egy fél fej vörös káposztát vékony csíkokra vágunk, majd egy édes, fehér hagymát vékonyan felkarikázunk. 2 evőkanálnyi felaprított petrezselyemmel és 2 evőkanálnyi citromlével összeforgatjuk. Az előmelegített pitakenyerekbe 1-1 evőkanálnyi hummuszt (csicseriborsó-püré) kanalazunk, majd káposztasalátát és forró húst teszünk bele.

A recept tápértéke:

Energia 530 kcal, zsír 13 g (ebből telített 3 g), fehérje 48 g, szénhidrát 58 g, nátrium 490 mg (só 1,2 g), élelmi rost 3 g., Hasznos káliumforrás (953 mg)


Görög csirke pitakenyérben

Görög csirke pitakenyérben

A pitakenyereket omlós csirkehússal, ropogós salátalevelekkel és könnyű, uborkás joghurtkrémmel töltjük meg. Bámulatra méltóan gyorsan elkészülnek, ezért…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés