Gesztenyepüré torta - gluténmentes recept

Gesztenyepüré torta - gluténmentes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ágica

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
128

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Évek óta, Lajos Mari receptje alapján készítem, nagyon nagyon finom!! :) Csupán, annyit módosítottam a recepten, hogy gluténmentesen készítem! :)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Piskótához:

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál rizsliszt ( GM )
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál rum
  • 3 db tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2.5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 1 csomag habfixáló (10 g)
  • 2 dl tejszín
  • 50 g gesztenyepüré
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • kekszek, csokoládé darabkák
  • 5 dkg gesztenye massza

Elkészítés

Megsütjük a piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük a kristálycukrot, és továbbkeverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt, 24 cm - es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe. Kb: 40 perc alatt, készre sütjük.

A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek. rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.

A tortát 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik.

A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt. Vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. Tetejét olvasztott csokoládéval leöntöm, majd kicsit hűtőbe teszem. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát, és a szélét, tejszínnel kidíszítem, a közepét pedig a kekszekkel, csokoládé darabkákkal vidámítjuk! :)


Gesztenyepüré torta - gluténmentes recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyepüré torta - gluténmentes

Gesztenyepüré torta - gluténmentes

Évek óta, Lajos Mari receptje alapján készítem, nagyon nagyon finom!! :) Csupán, annyit módosítottam a recepten, hogy gluténmentesen készítem! :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés