Feta sajtos-metélőhagymás muffin recept

Feta sajtos-metélőhagymás muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
657

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az omlós finomság akkor a legízletesebb, ha frissen és melegen, a sütőből kivéve fogyasztjuk.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 2 db tojás
  • 2.4 dl tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 7.5 dkg összemorzsolt feta sajt
  • 3 evőkanál aprított metélőhagyma

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, egy másikban pedig a tojást, a tejet és a vajat, majd a két tál tartalmát lazán összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a feta sajtot és a metélőhagymát.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat az elkészült masszával kétharmadig megtöltjük. 200 °C-on 18-22 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló már tisztán húzható ki). A kész muffinokat 5 percig a sütőformákban hűlni hagyjuk, mielőtt sütőrácsra helyeznénk őket. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 105 kalória, 4 g zsír (ebből telített zsír 2 g), 43 mg koleszterin, 235 mg nátrium, 13 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Feta sajtos-metélőhagymás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Feta sajtos-metélőhagymás muffin

Feta sajtos-metélőhagymás muffin

Ez az omlós finomság akkor a legízletesebb, ha frissen és melegen, a sütőből kivéve fogyasztjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés