Fahéjas szerelemkalács recept

Fahéjas szerelemkalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1429

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sok szeretettel minden kalács kedvelőnek.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0.5 kávéskanál só
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db egész tojás

Tetejére:

  • 1 db kisebb tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, amit betakarjuk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.

Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és egyenként hüvelykujjnyi vastag rudakká sodorjuk.

A tészták két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részt átvágjuk és a két szálat egymáson háromszor összecsavarjuk, a végét összecsípjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Letakarva hagyjuk kb. 30 percet kelni, míg a sütő bemelegszik.

A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tojást kicsit felverjük.

A megkelt tésztát lekenjük a tojással és megszórjuk a fahéjas cukorral.

180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük és rácson hagyjuk kihűlni.


Fahéjas szerelemkalács recepthez kapcsolódó receptek

Fahéjas szerelemkalács

Fahéjas szerelemkalács

Sok szeretettel minden kalács kedvelőnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés