Dubarry pulykamell recept

Dubarry pulykamell
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
8094

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészülő, krémesen finom pulykaétel, amely hidegen is kitűnő.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet pulykamell (kb. 80 dkg)
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés liszt

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 60 dkg brokkoli vagy karfiol
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 + 2 dkg vaj a hűlő mártásba és a tál kikenéséhez
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

A négy szelet húst vékonyra kiverjük, megsózzuk, lisztben megforgatva egy kevés olajban megsütjük. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk, az 5 dkg lisztet habzásig keverjük benne, de nem pirítjuk. Beleöntjük a 4 dl tejet, sűrűre főzzük, kicsit megsózzuk, reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Hűlni hagyjuk, közben hozzákeverjük a tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját és még kb.2 dkg vajat.

Egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba kevés mártást öntünk, ráfektetjük a hússzeleket, és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék mártással bevonjuk, majd a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük a tetejét. Ráreszeljük a sajtot, meghintjük a zsemlemorzsával és forró sütőben 20 percig sütjük.


Dubarry pulykamell recepthez kapcsolódó receptek

Dubarry pulykamell

Dubarry pulykamell

Gyorsan elkészülő, krémesen finom pulykaétel, amely hidegen is kitűnő.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés