Csokis-rácsos almás recept

Csokis-rácsos almás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
627

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes almás sütit sikerült készítenem, és mindenkinek figyelmébe ajánlom.

4 személyre

  • 1 csomag levelestészta
  • 5 db közepes alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ml citromaroma
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 késhegynyi kardamommag összetörve
  • 10 dkg étcsokibevonó massza
  • 0.5 evőkanál olaj
  • 5 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, 6 mm vastagságúra, és kétfelé osztjuk, majd egy rácsozó hengerrel kirácsozzuk az egyik felét, mert ez lesz a teteje.

2. Az almát hámozás után reszeljük le káposztareszelőn, öntözzük meg a citromaromával, és szórjuk rá a cukrokat, a fahéjat és a kardamomot, majd keverjük össze, és a sima tésztára osszuk el a tölteléket.

3. A rácsozott lapot tegyük a sima lapra, és vágjuk fel kisebb téglalapokra. A széleit nyomkodjuk le egy kicsit, és tegyük 180 fokos sütőbe egy zsírpapírral bélelt tepsibe, és 20 percig süssük.

4. Ha szép aranysárgára sült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Gőz felett olvasszuk fel a csokit kevés olajjal, majd csorgassuk a tetejükre hosszanti irányba. Teljes dermedés után fogyasztható.


Csokis-rácsos almás recepthez kapcsolódó receptek

Csokis-rácsos almás

Csokis-rácsos almás

Ízletes almás sütit sikerült készítenem, és mindenkinek figyelmébe ajánlom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés