Csőben sült karfiol házilag

Csőben sült karfiol házilag

Jól bevált, egyszerű egytál étel a csőben sült karfiol.

4 személyre

  • 1 kg karfiol
  • 5 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 3 ek liszt (vagy 4 ek)
  • 15 dkg keménysajt
  • szerecsendió
  • 2 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós forró vízben 10 percig előfőzzük kevés citromlé kiséretében. Leszűrjük, és egy kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.

Elkészítjük a besamelt: 2 ek vajat hevítünk, lisztet keverünkk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert még a sajtot is belereszeljük, és jól összekeverjük. Ha kihűlt, a két tojást is belekeverjük, majd szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, és ezt követően a karfiolra öntjük.

A tetejére is reszeljünk egy kevés sajtot. Forró sütőbe tesszük és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.