Csőben sült karfiol recept

Csőben sült karfiol
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4915

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karfiol, más néven kelvirág tulajdonképpen egy káposztafajta. A fej sok rózsából, azaz még ki nem nyílt, elhúsosodott virágbimbóból áll, amelyek közös tőről ágaznak el.

4 személyre

  • 60 dkg karfiol
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 db leveskocka
  • 1.25 dl tejszín
  • 1 csipet szerecsendió-virág
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés

A karfiolt tisztítsuk és mossuk meg. Bőséges mennyiségű sós vízben kb. 30 perc alatt főzzük puhára. Vegyük ki a fazékból, és mérjünk ki 2,5 dl-t a főzőléből. A többit tegyük el karfiollevesnek.

Készítsünk 4 dkg vajból, a lisztből és a karfiol főzőlevéből rántást. Oldjuk fel benne a leveskockákat, és adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük a mártást sűrűre, és ízesítsük szerecsendió-virággal.

Tegyük a karfiolt tűzálló tálba, öntsük rá a mártást, és reszeljük rá a parmezánt. Állítsuk a tálat forró vízzel telt tepsibe, és süssük a sütőben 20 percig.

Más változat. 50 dkg apró paradicsomot forrázzunk le, és óvatosan húzzuk le a héját. Dolgozzunk össze 30 dkg vegyes darált húst 1 evőkanál zsemlemorzsával, 1 tojással, sóval, borssal és fűszerpaprikával. Rakjuk a karfiol köré, majd tegyük rá a paradicsomokat. Süssük vízfürdőbe állítva a sütőben, amíg a hús meg nem puhul.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Ha a karfiolt egészben szeretnénk tálalni, nem szabad túl sokáig főzni, mert akkor szétesik.


Csőben sült karfiol recepthez kapcsolódó receptek

Csőben sült karfiol

Csőben sült karfiol

A karfiol, más néven kelvirág tulajdonképpen egy káposztafajta. A fej sok rózsából, azaz még ki nem nyílt, elhúsosodott virágbimbóból áll, amelyek közös tőről ágaznak el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés