Csőben sült burgonya sütőtökkel recept

Csőben sült burgonya sütőtökkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
2013

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csőben sült krumplis egytálétel sütőtökkel.

4 személyre

  • 1 rozmaringágacska
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 3 húsos paradicsom
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 50 dkg sütőtök héja nélkül
  • 12.5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 50 dkg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
  • 25 dkg cheddar vagy gouda sajt só bors
  • 2 kiskanál oregánólevél

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk mindet ketté vagy négyfelé, és forrásban lévő vízben, 15 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk jól lecsöpögni. Vágjuk a sütőtököt falatnyi darabokra, és tegyük egy lábosba. Öntsük rá a bort és az alaplét, és adjuk hozzá a rozmaringágat. Forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőfokon lefedve kb. 15 percig.

Tisztítsuk meg a lilahagymát, vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan. Miután megmostuk, szeleteljük fel a paradicsomot. Reszeljük le a sajtot. Adjuk hozzá a hagymát a sütőtökhöz, és főzzük együtt kb. 10 percig. Dobjuk ki a rozmaringot, és a tököt ízesítsük sóval, borssal. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat).

Vágjuk a burgonyát vastag szeletekre. Rakjuk le a felét egy tűzálló tálba. Tegyük rá a paradicsomszeletek felét, és szórjuk meg 1 kiskanál oregánóval. Fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk rá a sajt felét.

Rakjuk rá a sütőtököt a levével együtt. Erre jön egy újabb réteg burgonya, majd megint paradicsom. Szórjuk a tetejére a maradék oregánót. Keverjük össze a maradék sajtot a zsemlemorzsával, és szórjuk a rakottas tetejére. Süssük a forró sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács Ha nincs sütőtökszezon, cukkiniből is elkészíthetjük ezt a fogást. A cukkini legyen sötétzöld és kemény. Tisztítsuk és mossuk meg, vágjuk 3 cm vastag szeletekre, majd főzzük kb. 20 percig a boros alaplében.

A recept tápértéke:

Adagonként: 530 kcal (2210 kJ), 26 g fehérje,24 g zsír, 53 g szénhidrát


Csőben sült burgonya sütőtökkel recepthez kapcsolódó receptek

Csőben sült burgonya sütőtökkel

Csőben sült burgonya sütőtökkel

Csőben sült krumplis egytálétel sütőtökkel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés