Csirke vargányagomba-mártással, tagliatellével

Csirke vargányagomba-mártással, tagliatellével

Hétköznapokra is frissen készített olaszos étel az igazi.

4 személyre

  • 40 dkg taglietelle tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • só, bors
  • 30 dkg vargányagomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg aszalt paradicsom
  • 4 dkg kapribogyó száras
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vargányát forró olívaolajon pirítjuk meg. Aztán jöhet egy kis só, egy kis bors, majd öntsük fel a 3 dl főzőtejszínnel.

A csirkehúst vágjuk 2-3 cm-es kockákra és külön serpenyőben forró olajon pirítsuk át, majd adjuk a gombamártáshoz.

A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított újhagymával, és az összevágott petrezselyemzölddel.

Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a vajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet. Száras kapribogyóval megszórjuk.