Cseresznyés-csokicsipszes muffin recept

Cseresznyés-csokicsipszes muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
583

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Akár szív alakú sütőformát is használhatunk ehhez a nyalánksághoz. A muffinokat rózsaszín cukormázzal vonjuk be, így nemcsak csodásan ízletesek, de rendkívül mutatósak is lesznek.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 1.2 dl tej
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 üveg (28,5 dkg) piros maraschino cseresznye
  • 13.5 dkg félédes mini csokoládécsipsz
  • 6 dkg aprított pekándió
  • 13 dkg porcukor
  • puha krémsajt, ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és sót. Egy másik tálban a tojást felverjük a tejjel és az olajjal, majd az első edény tartalmát lazán elkeverjük benne. Ezt követően belekeverjük a leszűrt és felaprított cseresznyét, melynek levéből 2 evőkanállal félreteszünk a mázhoz. A masszához végül hozzáadjuk a csokicsipszet és a pekándiót.

A kiolajozott vagy muffinpapírral bélelt, szív alakú vagy mini sütőformákba egy-egy evőkanál masszát töltünk. 190 °C-on 10-13 percig sütjük (ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta, azt jelenti, elkészült).

Mielőtt a muffinokat sütőrácsra helyeznénk, 10 percig pihentetjük a tepsiben. A porcukrot és a félretett cseresznyelevet összekeverjük, és az elkészült cukormázat rácsöpögtetjük a muffinokra. Ízlés szerint krémsajttal tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 74 kalória, 3 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 5 mg koleszterin, 44 mg nátrium, 12 g szénhidrát, nyomokban rost, 1 g fehérje.


Cseresznyés-csokicsipszes muffin recepthez kapcsolódó receptek

Cseresznyés-csokicsipszes muffin

Cseresznyés-csokicsipszes muffin

Akár szív alakú sütőformát is használhatunk ehhez a nyalánksághoz. A muffinokat rózsaszín cukormázzal vonjuk be, így nemcsak csodásan ízletesek, de rendkívül mutatósak is lesznek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés