Cékla cicege - tócsni recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Sütőben sütve kevésbé telítődik olajjal, így egészségesebb, mint a bő zsiradékban sütött rösztik, lapcsánkák, stb.
- 30 dkg főtt burgonya
- 50 dkg főtt cékla
- 2 evőkanál olvasztott sertés zsír
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál rétesliszt
- 20 dkg apróra vágott házi sonka
- kevés só
- őrölt bors
- 5 reszeléknyi szerecsendió
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál +1 ek olívaolaj
Elkészítés
A főtt krumplit és a céklát durvára reszeljük. Fele olajjal belekeverjük a többi hozzávalót. Gombócokat csípünk ki a masszából, sütőpapírral bélelt, enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, ellapítjuk, 200 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Frissen, forrón, tejföllel megcsepegtetett házi paradicsom-szúgóval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
|
|
|
|
Cékla cicege - tócsni recepthez kapcsolódó receptek
Cékla cicege - tócsni
Sütőben sütve kevésbé telítődik olajjal, így egészségesebb, mint a bő zsiradékban sütött rösztik, lapcsánkák, stb.